Rencasa

Español (spanish formal Internacional)
A+ R A-

limitacio preus lloguer

Correu electrònic Imprimeix PDF

La Generalitat limita finalment el lloguer a Catalunya. El Govern català ha aprovat el decret llei per limitar els preus del lloguer i que no superin en un 10% l'índex de referència en barris i ciutats amb una manca acreditada d'habitatge assequible. No obstant això, hi ha excepcions que s'escaparan de la regla general, i pot incrementar o reduir el preu del lloguer depenent de l'estat de l'habitatge o de les zones comunes. En alguns casos, podria disparar-se el preu del mercat del lloguer a la capital catalana en perjudici de l'inquilí.
El decret llei, publicat al Diari Oficial de la Generalitat, permetrà que el preu del lloguer en zones o ciutats on s'apliqui la limitació només pot superar un 10% l'índex de referència de preus de lloguer per a pisos de menys de 150 m2. En el cas de Barcelona, ​​serà l'Ajuntament l'encarregat de decidir si només alguns districtes o si tota la ciutat es declara com a zona tensionada pel preu del lloguer.
De moment, el consistori de Colau no farà declaracions al respecte, ni tampoc saben quan començaran a assenyalar les zones que estan patint una major tensió i quins podran guiar-se l'índex i l'increment del 10% en el preu del lloguer.
Però després d'analitzar casos reals en diferents zones de Barcelona, ​​l'equip d'idealista / news s'ha comprovat que aquest decret podria ser una arma de doble tall ja que tot i que s'intenta que sigui "una eina per denunciar abusos en els preus del lloguer ", la veritat és que en la majoria dels casos el preu mitjà que marca l'índex promogut pel govern català és actualment més gran que el de mercat.
Al món jurídic ja hi ha veus que s'alcen contra aquest decret llei per considerar-lo inconstitucional. Verónica del Carpio, Advocada i professora de Dret Civil, assegura que vulnera l'article 149.1.8 de la Constitució Espanyola. "La Llei d'Arrendaments Urbans és competència exclusiva de l'Estat. No es pot deixar en mans d'una comunitat autònoma i menys en mans d'un ajuntament un element essencial com és el preu del lloguer ", assenyala l'experta en dret civil.
A més, creu que limitar el preu també pot vulnerar un altre article de la Constitució, com és l'article 33 que estableix el dret a la propietat privada.

181278-620-282.jpg - 17.24 Kb

Darrera actualització de dimarts, 28 de maig de 2019 18:05

clàusules sòls

Correu electrònic Imprimeix PDF

Els bancs ja han tornat als clients més de 2.300 milions d'euros pels diners que havien cobrat de més per les famoses clàusules sòls. Aquesta és la xifra que s'ha fet pública després de la cinquena reunió de la comissió de seguiment, control i avaluació de les reclamacions, que es va crear el 2017 com a alternativa extrajudicial.
Segons les dades del Ministeri d'Economia que ha analitzat el Banc d'Espanya, entre juliol de 2017 i febrer de 2019 les entitats financeres han rebut a 1,18 milions de sol·licituds de devolució de les quantitats cobrades de més per aquestes clàusules abusives de les hipoteques, encara que no totes elles han arribat a bon port.
En concret, estan pendents de resoldre 5.735 casos i, dels que sí que han estat resolts, tot just el 44% han estat estimades per part de la banca. Un terç de les reclamacions han estat admeses (per exemple, per no existir clàusula sòl), mentre que un 20% han estat desestimades per l'entitat. L'1% restant dels casos ha estat destistido per part dels clients.
De les sol·licituds estimades, entorn al 93% s'han saldat amb un acord, la major part de les vegades amb la devolució dels diners en efectiu (hi ha més de 431.000 casos), amb un import mitjà de 4.432,93 euros per client, situant el pagament total del sector a 2.329 milions d'euros.
Recordem que molts clients intenten arribar a un acord amb el banc per recuperar els seus diners abans d'acudir als tribunals, i que aquesta alternativa extrajudicial i gratuïta per al client es va crear per impedir el col·lapse dels jutjats especialitzats en clàusules abusives. La seva activació va ser aprovada pel Consell de Ministres el maig de 2017, gairebé mig any després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) dictaminés que aquestes clàusules eren abusives (i per tant nul·les), obligant a la banca a retornar tots els diners amb caràcter retroactiva.
Recentment el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha publicat que, des de la seva posada en marxa, aquests organismes han rebut 400.000 demandes i només han resolt una tercera part, sent Andalusia i Catalunya les regions que han donat sortida a menys casos.

dinero hombre.jpg - 27.26 Kb

Darrera actualització de dimarts, 28 de maig de 2019 17:57

Tendències per 2019

Correu electrònic Imprimeix PDF

Coses que van a ser tendència aquest 2019. Tons foscos i càlids en els tèxtils, al bany colors blancs i els materials naturals, i el llum d'aranya conquistarà la llar. les tendències de decoració que triomfaran el 2019.

1. Està de moda el 'neofifty': les línies simples. Tornen, en definitiva, els anys 50, amb les seves terres de damero i colors potents, encara que tot passat per un tamís elegant, cura i menys cridaner.

2. Tons foscos i accents càlids en les tapisseries

Els espais de 2019 seran luxosos i en aquest sentit s'imposen els tèxtils sumptuosos i els colors càlids. D'una banda, predominaran els tons més foscos, amb totes les varietats del vermell, verds i blaus profunds com a protagonistes d'espais més elegants. D'altra, els colors neutres, com els grisos o beix, conviuen amb accents de tons càlids -com els taronges, teules o Bordeus en la tapisseria de peces grans com el sofà o altres seients.

3. L'aparador es fa amb un espai definitiu a la casa

Entre les peces destacades, l'aparador guanya cada vegada més lloc en la decoració de la casa dels usuaris de Houzz. Sobretot, els aparadors vistosos, coloristes i d'aire dels setanta.

4. Color i estampats grans a la sala

Els materials seran els grans protagonistes en els salons, i es reflectirà en tendències com acabats artesans, l'atenció al detall i les línies senzilles. Al saló, el color i els grans estampats guanyen protagonisme.

5. El color blanc i els materials naturals dominaran el bany

La fusta, la pedra o el marbre són ja clàssics. El color va anar guanyant lloc en els petits detalls. Els acabats metàl·lics, com el bronze o els daurats, troben el seu espai en elements com les saboneres o les aixetes.

6. S'ha acabat la frontera bany dormitori

Quant a la distribució de les llars, en general la gent vol espais cada vegada més versàtils i oberts. Així, el bany anirà guanyant presència i s'anirà incorporant al dormitori. La manera de fer-ho, amb revestiments idèntics a terra i la paret -com, per exemple, microcemento-. També capçals que separen el dormitori de les zones humides sense arribar a tancar l'espai per complet.

7. El color envaeix la cuina

Definitivament, la cuina s'obre a la casa i guanya cada vegada més protagonisme a la llar. En tot cas, segueix sent un espai singular i el color serà la clau. A més, el paper pintat, sobretot amb motius vegetals, guanya cada vegada més adeptes.

8. El llum d'aranya conquesta la llar

En els últims anys, hem vist com la llum d'aranya s'ha revisitat i nous dissenys de han anat fent un lloc a les cases versions sorprenents i dissenys contemporanis en què guanya protagonisme especialment l'ús del plàstic. El llum d'aranya ja no és una lluminària exclusiva del saló, sinó que és una peça més versàtil que també troba lloc al dormitori, la cuina i fins i tot el bany.

9. Al bany, miralls grans i rodons

Seran d'estil dels vuitanta. A més, en els banys, igual que a la resta dels sòls, dominarà el terratzo.

10. Catifes 'gamberres'

La tapisseria ja no és un món exclusiu dels colors neutres. Els tons més càlids amb dibuixos petits que busquen un cert contrast i aporten textura. Una certa tendència 'gamberra' s'estendrà a les catifes, amb jaspiats, taques o punts.

11. Els telèfons de baquelita

Definitivament seran un complement decoratiu de moda

aaaaa.jpg - 42.09 Kb

 

Darrera actualització de divendres, 4 de gener de 2019 18:50

Decorar pisos pequeños

Correu electrònic Imprimeix PDF

Les cases petites són un autèntic repte per a la decoració i el disseny d'interiors, per això et proposem idees modernes per decorar cases petites.

1. La importància de les estanterías.- Quan l'espai és limitat, aprofitar cada centímetre és una necessitat, les prestatgeries t'ajudaran a afegir un toc de personalitat a les teves habitacions alhora que una superfície ideal per tenir totes les teves pertinences organitzades.

2. Línies rectas.- És un recurs perfecte per donar més sensació d'amplitud visual. Pots combinar peces del mobiliari de línies rectes amb colors clars i l'efecte serà espectacular.

3. Un mobiliari apropiado.- Els mobles d'altura reduïda i línies senzilles t'ajudaran a no recarregar els ambients.

4. Espejos.- Els miralls serveixen per potenciar la lluminositat dels espais així com la seva contribució a fer que els espais semblin més grans.

5. Tota una pared.- Una solució moderna i efectiva per maximitzar l'espai és substituir una paret completa per un revestiment de mirall, aconseguiràs que vessi d'amplitud.

6. Mobles funcionals i plegables.- L'aposta per peces multifuncionals i, fins i tot, plegables, et permetrà resoldre els teus limitacions espacials alhora que dónes resposta a les funcionals. Saló i menjador s'integren en un mateix espai en aquesta proposta moderna que introdueix un mobiliari molt complet per construir un conjunt extremadament acollidor.

7. Llums de Ambient.- La il·luminació és una eina que et permetrà crear ambients espectaculars sense haver de sacrificar més superfície de l'estrictament necessària. Instal·lada a la paret.

8. Colors perfectos.- Si l'estil que busques per als teus habitacions és modern, llavors has d'apostar per tons terra, bancs i grisos, és a dir, tons neutres. L'beix és perfecte per donar una calidesa singular a qualsevol habitació i, en qualsevol cas, es tracta de tonalitats propícies per generar una major sensació espacial en cases petites.

9. Taules Redondas.- Les línies rectes són les preferides per l'estil modern però no exclouen propostes atractives en altres formats. Una senzilla taula rodona convida als comensals a gaudir dels plaers culinaris al mateix temps que trasllada certa sensació de llibertat de moviment.

10. Separació d'ambients. La integració d'espais és una de les tendències més actuals i, en conseqüència, una de les idees modernes que pots posar en pràctica a l'hora de decorar cases petites. Unir, per exemple, la cuina i el saló prescindint de parets et permetrà guanyar en amplitud visual i un simple canvi en el paviment o la presència d'un moble determinat pot servir-te per delimitar els espais d'un i altre.

11. Aprofita espai sota cama.- Com en qualsevol altra estada d'una casa petita, al dormitori ha de regnar l'ordre. Una idea moderna de decorar aquestes habitacions és aprofitar l'espai sota el llit instal·lant solucions d'emmagatzematge com ara calaixeres o armaris que ens permetin mantenir tot organitzat.

12. Llits abatibles.- els llits abatibles. Quan la seva naturalesa com a elements del descans no és necessària pots amagar fent que passin per un simple armari i alliberant l'espai que ocupen al dormitori.

lupa mira casa.jpg - 45.31 Kb

 

Darrera actualització de divendres, 4 de gener de 2019 18:35

Modificacio Llei Arrendaments urbans

Correu electrònic Imprimeix PDF

Amb entrada en vigor per al dimecres 19 de desembre, el BOE del dimarts 18 de desembre publica el Reial decret llei 21/2018, de 14 de desembre, de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer.

Com fèiem esment a la notícia publicada per Iberley, aquest RD-llei modifica les següents normes: Llei d'Arrendaments Urbans, Llei de Propietat Horitzontal, Llei d'Enjudiciament Civil, Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i Text refós de la Llei de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats

Modificacions en la LAU :

Destaquen l'extensió dels terminis de pròrroga obligatòria i la pròrroga tàcita dels contractes d'arrendament d'habitatge. S'estableix en 5 anys el període de pròrroga obligatòria, excepte en el cas que l'arrendador sigui persona jurídica, supòsit en què es fixa un termini de 7 anys.

Pel que fa a la pròrroga tàcita, s'estableix que, arribada la data de venciment del contracte o de qualsevol de les pròrrogues, i un cop transcorregut el període de pròrroga obligatòria, si no hi ha comunicació d'alguna de les parts en què s'estableixi la voluntat de no renovar-lo, es prorrogarà el contracte durant 3 anys més.

Pel que fa a la fiança, es fixa en 2 mensualitats de renda la quantia màxima de les garanties addicionals a la fiança que poden exigir a l'arrendatari, ja sigui a través de dipòsit o d'aval bancari, i llevat que es tracti de contractes de llarga durada.

En matèria de lloguer turístics, es modifica la LAU per a realitzar una precisió tècnica en l'exclusió de l'àmbit d'aplicació d'aquesta llei de la cessió temporal de l'ús que comporta l'activitat de les anomenades habitatges d'ús turístic, suprimint la limitació que aquestes hagin de ser necessàriament comercialitzades a través de canals d'oferta turística i remetent específicament al que estableix la normativa sectorial turística que sigui aplicable.

Modificacions en la LPH

Se centra en modificar pel que fa a la realització d'obres de millora de l'accessibilitat.

En primer lloc, s'incrementa fins al 10% de l'últim pressupost ordinari la quantia del fons de reserva de les comunitats de propietaris i s'estableix la possibilitat que aquests recursos es destinin a la realització de les obres obligatòries d'accessibilitat que preveu l'article deu .1.b) de la Llei 49/1960, de 21 de juliol, sobre propietat horitzontal.

En segon lloc, s'estén l'obligació de realitzar tals obres d'accessibilitat en aquells supòsits en què les ajudes públiques a les quals la comunitat pugui tenir accés assoleixin el 75% de l'import de les mateixes.

En matèria d'habitatges d'ús turístic, també es recull una reforma del règim de propietat horitzontal que explicita la majoria qualificada necessària perquè les comunitats de propietaris puguin limitar o condicionar l'exercici de l'activitat, o establir quotes especials o increment en la participació de les despeses comunes de l'habitatge, en el marc de la normativa sectorial que reguli l'exercici d'aquesta activitat i del règim d'usos establert pels instruments d'ordenació urbanística i territorial.

Modificacions en la LEC

Es produeixen modificacions en matèria de desnonaments d'habitatge. Es modifica el procediment de desnonament d'habitatge quan afecti llars vulnerables, i estableix que la determinació de la situació de vulnerabilitat produirà la suspensió del procediment fins que s'adoptin les mesures que els serveis socials considerin oportunes per un termini màxim d'un mes, o de dos mesos quan el demandant sigui persona jurídica.

És a dir, des que sigui notificat l'embargament, els serveis socials hauran d'emetre un informe al jutjat informant de la situació en què queden els desnonats. Un cop el jutjat rebi l'informe, es paralitzarà el procediment de desnonament durant 1 mes o 2 mesos si l'arrendador és persona jurídica, per buscar solucions.

Modificacions en la Llei de les hisendes locals i la LITPAJD

Respecte a l'IBI, s'estableix:

→ S'exceptua de l'obligació de repercutir l'impost a l'arrendatari quan l'arrendador sigui un ens públic en els supòsits de lloguer d'immoble d'ús residencial amb renda limitada per una norma jurídica.

→ Es modifica la regulació del recàrrec previst per als immobles d'ús residencial desocupats amb caràcter permanent, mitjançant la seva remissió a la corresponent normativa sectorial d'habitatge, autonòmica o estatal, amb rang de llei, a fi de que pugui ser aplicat pels ajuntaments mitjançant l'aprovació de la corresponent ordenança fiscal.

juez.jpg - 27.42 Kb

 

 

Darrera actualització de divendres, 4 de gener de 2019 18:16

Pàgina 1 de 6

Buscador d'Immobles


 

 

Solictar más información

Email: 
Referencia: 
Nombre: 
Apellido: 
Teléfono: 
  He leído y estoy de acuerdo con la política de protección de datos de carácter personal
    

126491783 2